Skip to content

Nowoczesna architektura : Rozszerzenie rozdania skrzyżowań / OFIS Arhitekti

1 miesiąc ago

534 words

Dzięki uprzejmości OFIS Arhitekti Nowa rozbudowa biur Rozdroża przez OFIS Arhitekti działa jako regulacja skrzyżowań między istniejącą willą a jej podejściem od strony ulicy od strony południowej i parkingiem podziemnym po wschodniej stronie.
Rzeczywista forma wywodzi się z głównych logicznych kierunków na stronie do głównych miejsc docelowych, ponieważ nowy wolumin znajduje się za istniejącą willą z indywidualnymi wycięciami,.
Zielonymi zatokami ., w funkcji rozszerzonego parku zewnętrznego wchodzącego do pawilonu.
Wewnątrz tworzą podziały między przestrzeniami wewnętrznymi i tworzą dynamiczną, lekką i uspokajającą atmosferę.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Istniejąca willa i przedłużenie są połączone; zarówno podniesiony parter i pierwsze piętro są na tym samym poziomie co istniejąca willa.
Oba budynki mogą pracować razem jako jedna całość lub pracować oddzielnie, co zapewnia większą elastyczność przyszłym najemcom.
Główne wejścia do rozbudowy kierują się na Lechgasse na południowym wschodzie i otwierają się dla pieszych w kierunku północno-wschodnim.
Do starej willi można dojść z tych wejść lub z osobnego wejścia historycznego przez ganek od strony parku.
Dzięki uprzejmości OFIS Arhitekti Program jest dystrybuowany na obu piętrach rozszerzenia w rozmiarach wymaganych przez brief.
Wjeżdża się na przedłużenie łagodnym zboczem Leechgase lub schodami prowadzącymi do wejścia do garażu.
Przy wejściu znajduje się miejsce na recepcję, szafę i automaty z napojami / przekąskami.
Za nią jest miejsce na kawę, nieformalne spotkania i odpoczynek.
Lobby faluje wokół zielonych atriów i oferuje wejścia zarówno do dużych sal konferencyjnych, jak i do windy / klatki schodowej prowadzącej na pierwsze piętro.
Jest to również związane z istniejącą historyczną willą dzięki uprzejmości OFIS Arhitekti Hol jest wielofunkcyjną przestrzenią, która może również funkcjonować w przypadku przyjęć i innych wydarzeń jako przestrzeń gastronomiczna, wystawiennicza lub nieformalna.
Sale kongresowe można połączyć w razie potrzeby.
Oba pokoje mają możliwość codziennego oświetlenia z atrakcyjnym widokiem na park i nowe zielone atrium, które tworzą spokojną, ludzką i intymną atmosferę.
Na pierwszym piętrze znajduje się mniejsza sala kongresowa, sala konferencyjna i sekretariat z archiwum / magazynem i toaletami.
Dzięki uprzejmości OFIS Arhitekti Wniosek utrzymuje istniejące drzewa i planuje nowe od strony północno-zachodniej.
Istniejący barak na granicy zostaje usunięty.
Parking jest planowany na trawiastych płytkach tuż przy Leechgasse połączonej z istniejącym wejściem.
Organizowane jest również wejście dla pieszych.
Cała reszta działki pozostaje jak park.
Dzięki uprzejmości OFIS Arhitekti Architekci: OFIS Arhitekti Lokalizacja: Graz, Austria Zespół projektowy: Rok Oman, Spela Videcnik, Janez Martincic, Andrej Gregoric, Jan Celeda, Will Gibson, Carlos Garcia, Zuzana Chupacova, Andrej Kacera, Aquilino Fernandez Lopez, Sara Barriocanal, Radek Toman, Jan Smejkal Structural Engineering: Gravitas doo Inżynieria mechaniczna, elektryczna i zrównoważona: ISP doo Typ: biuro, sale wykładowe Powierzchnia strony: 2160 m2 Budynek.
Powierzchnia: 971 m2 Powierzchnia brutto: 2528 m2 Współczynnik podłogi brutto: 2,6 Materiały: żelbet, szkło i aluminium Max.
Wysokość: 10 m Powierzchnia wewnętrzna: 2112 m2
[hasła pokrewne: styropian spadkowy, Szczeniaki owczarka niemieckiego długowłosego, montaż smt ]

Powiązane tematy z artykułem: montaż smt styropian spadkowy Szczeniaki owczarka niemieckiego długowłosego