Skip to content

Magazyn architektoniczny : Siedziba główna firmy S.Deer / Prechteck

2 tygodnie ago

341 words

Dzięki uprzejmości firmy Prechteck Głównym założeniem projektu siedziby głównej firmy S.Deer było stworzenie świata mody podkreślającego styl życia, jaki reprezentuje firma handlu detalicznego.
Ponieważ moda nie dotyczy tylko odzieży, nowa siedziba firmy S.Deer nie powinna polegać wyłącznie na administrowaniu.
Zainspirowany wyglądem S.Deera, propozycja Prechtecka zaimplementowała obrócone kostki jako formalny element ich projektu.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
W czasie fashionshows, sesji zdjęciowych lub wcześniejszych projektów sklepów, kostki w różnych rozmiarach i konfiguracjach są wszechobecne i były kluczowym przedmiotem i nieoficjalnym logo do reprezentowania firmy S.Deer.
Schemat ten dzieli budynek na 2 strukturalnie niezależne komponenty współdziałające ze sobą na określonej wysokości.
2 podmioty wspierające się nawzajem i tworzące dla firmy hybrydę pracy i stylu życia.
Dzięki uprzejmości firmy Prechteck Większy sześcian zawiera obszar administracyjny o powierzchni 25 000 m.
z biurami, salami konferencyjnymi i konferencyjnymi, warsztatami i obszarami kreatywnymi dla pracowników, w tym parking podziemny na 300 samochodów.
Kątowe niebo-ogrody wkomponowały się w budynek, uzyskując naturalne oświetlenie na niższych piętrach budynku.
Na wyższych piętrach kreatywne obszary do ponownego uruchamiania i relaksu wyznaczają pełnomocnika tych ogrodów.
Strefa lifestylowa o powierzchni 3 000 m.
przeznaczona na pokazy mody, imprezy i małe muzeum pokazujące historię firmy, jeśli odwiedzający będą silnie łączyć się z marką.
Dzięki uprzejmości firmy Prechteck Niektóre zrównoważone aspekty projektu obejmują oczyszczanie szarej wody, panele fotowoltaiczne na zewnątrz dwuwarstwowej elewacji, rury do bio-cltivacji glonów pomiędzy dwiema warstwami i wykorzystanie lokalnych materiałów podczas budowy projektu.
Celem projektu Prechteck jest wytworzenie naturalnej i organicznej ekspresji o wyrafinowanej strukturze obejmującej tekstylny wzór fasady.
Dzięki uprzejmości Prechteck Architects: Prechteck Lokalizacja: Nanjing, Chiny Zespół projektowy: Chris Precht, Fei Tang, Daniel Mayer Klient: s.deer / koncepcja Powierzchnia działki: 14 000 m2 Powierzchnia: 28 500 m2 Wysokość: 60 m Kondygnacje: 15
[więcej w: spreżyny talerzowe, biologiczne oczyszczanie ścieków, biologiczne oczyszczalnie ścieków ]

Powiązane tematy z artykułem: biologiczne oczyszczalnie ścieków biologiczne oczyszczanie ścieków spreżyny talerzowe